Senaste nytt från Blueberry

Hitta boende i London

London är en väldigt populär ort för svenskar att studera och arbeta i. Jag bodde själv där och studerade på universitet för drygt tio år sedan. Att hitta ett bra boende i London kan vara en utmaningen. Priserna är höga och standarden är sämre än vi är vana vid hemifrån. Som student har du i normala fall inte råd med en egen lägenhet. Vanligtvis delar man lägenhet eller hus med andra studenter. Alternativt bokar man rum på ett studentresidens. Vill du betala så lite som möjligt så får du även vara beredd på att dela rum med en annan person av samma kön. Ju längre från centrum du bor desto billigare blir det men samtidigt ökar dina resekostnader och restiden om du pluggar eller jobbar centralt.

Hitta boende i London

Hitta boende på egen hand
Är du framåt så är det inte så svårt att hitta boende i London men du måste ha rimliga förväntningar. Vill du bo för 50 pund i veckan så blir läget och standarden/boendeytan därefter. Svenska kyrkans anslagstavla är en vanlig startpunkt för svenskar som söker boende i London. Sedan finns det en hel del webbsidor där du kan hitta boende i London. Vanligtvis får man betala en månadshyra i förskott plus en deposition på samma belopp. Om du bokar ditt boende på egen hand bör du se det i förväg och läsa igenom kontraktet noga innan du signerar det. Mer  tips finns i vårt blogginlägg hitta studentboende utomlands.

Boka boende i London genom Blueberry
Vill du ha hjälp att boka boende i London redan innan du åker dit så kan vi erbjuda dig boende i familj, delat hus och olika residens. Du behöver inte ens ha bokat något program genom Blueberry. Det enda kravet är att du ska åka dit för att studera och att du måste boka minst fyra veckors boende. Läs mer om vårt studentboende i London.

About Johan Asplund

Jag startade utlandsstudiebloggen för en massa år sedan och är numera VD för utlandsstudieföretaget Blueberry World Wide som jag var med och grundade 2002. Från början är jag utbildad lärare i engelska, historia och IT. Jag har själv studerat utomlands på High School i USA, på universitet i England samt på språkskolor i Tyskland och Spanien. På senare år har det blivit en hel del resor till Asien främst Japan, Korea och Kina. Ta chansen att studera eller jobba utomlands du med! Vi på Blueberry hjälper dig att komma iväg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>